Направете невъзможното и приемете закона за главния прокурор. Такъв апел отправи

...
Направете невъзможното и приемете закона за главния прокурор. Такъв апел отправи
Коментари Харесай

Крум Зарков: Направете невъзможното, но приемете закона за главния прокурор

Направете невъзможното и приемете закона за основния прокурор. Такъв зов насочи към депутатите служебният министър на правораздаването Крум Зарков в предаването „ Тази сутрин “ по БТВ.

„ Става дума за един законопроект, който е изключително значим. За него сме слушали доста. Той виси над страната ни, пречи за влизането ни в Шенген, осъждат ни в Страсбург и губим пари. Става дума за един закон. Този закон е написан и касае основния прокурор. Всички се кълнат, че желаят да го одобряват, само че не го одобряват “, сподели той.

Крум Зарков акцентира, че остават няколко дни от работата на 48-ото Народното събрание, а няма планувано съвещание на правната комисия. Той сподели, че е сериозен към депутатите, тъй като има планувани други комисии, само че не и тази, която би трябвало да прегледа едни от най-важните промени.

„ Законопроектът беше внесен от Министерство на правораздаването на 30 декември 2022 година Оттогава един път се отсрочи комисията, която трябваше да го гласоподава. Загубиха се седем дни. Миналата седмица, тъкмо когато трябваше да се гледа този закон, пропадна кворума в пленарна зала. Изгубени бяха общо осем дни. Тези дни щяха да са задоволителни “, сподели още той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР